Kan een oogarts een UP bril voorschrijven?

Technisch gezien kan dat prima, maar de ziekte van Ménière hoort bij de KNO-arts en een oogarts wil zich hier liever niet mee bezighouden. Dit was de kracht van G. P. Utermöhlen, een KNO-arts én oogarts tegelijkertijd die dit onderzoek voor het eerst beschreef in 1941. (*) De leden van de Utermöhlen-werkgroep (*) verbinden de kennis van het vestibulair systeem met de ogen via de zenuwbanen (oto-neuro-ofthalmologische benadering).

Posted in: Veelgestelde vragen  • 16 jaar geen last van duizeligheid

    In januari 1995 is bij mij de ziekte van Ménière geconstateerd. Medicijnen hielpen niet. In hetzelfde jaar heeft Dr. Vente mij een Utermöhlen prismabril aangemeten en daarna heb ik bijna 16 jaar (en 4 controles) geen last meer gehad van duizeligheid!

  • Onze dochter is een stuk vrolijker geworden

    Op basis van verschillende leestests, en uw onderbouwing voor “de prismabril van Utermöhlen”, heeft mijn dochter op school meer tijd gekregen voor het maken van proefwerken en repetities. Dit is een succes, omdat ze deze toetsen nu af kan maken binnen de ruimere tijd en zo kan laten zien wat ze weet.

  • De prismabril maakt het wat rustiger

    Onlangs heeft u onze zoon gezien vanwege hoofdpijn en duizeligheidsklachten. U heeft toen geconstateerd dat hij niet de ziekte van Ménière heeft. U heeft een recept voor een prismabril geschreven waarmee hij zijn zicht kan optimaliseren. Daarmee spaart hij zijn energie en verlaagt zo de druk op nog meer hoofdpijn.