Over dokter Eric Vente

Dokter Vente is arts met als speciaal aandachtsgebied de behandeling van mensen met de ziekte van Ménière en mensen met hoofdpijnklachten. Zijn praktijk is gevestigd in Alphen aan de Rijn. Hij is geboren in Amsterdam (1950) en opgegroeid in Chili.

Opleiding

Na zijn middelbare school is hij naar Barcelona in Spanje verhuisd om daar geneeskunde te studeren aan de Universiteit Autónoma van Barcelona, locatie Valle de Hebron. Hij haalde zijn artsexamen in 1981 en specialiseerde zich in de huisartsengeneeskunde aan de Universiteit van Badajoz, Spanje (aan de grens van Portugal).

In 1986 keerde hij terug naar Nederland en kwam in contact met de huisarts B.P. Visser, die werkte met de kennis van de KNO- en oogarts dr. G.P. Utermöhlen. Hier werd zijn interesse voor de ziekte van Ménière en de Utermöhlen-richtlijn gewekt. Hij is lid geworden van de Utermöhlen-werkgroep en heeft samen met professor dr. G. de Wit, KNO-arts aan het academisch ziekenhuis van de VU in Amsterdam, onderzoek gedaan om de verklaring van het succes van deze methode te vinden.

Behandelaar en onderzoeker

In 1989 heeft hij zich zelfstandig gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft sindsdien met succes veel mensen geholpen met het toepassen van de Utermöhlen-richtlijn en het voorschrijven van de Utermöhlen-prismabril.

In 1997 heeft dokter Vente samen met Prof. Dr. J.E. Bos, hoogleraar bewegingswetenschappen aan de VU te Amsterdam, en de afdeling Technische Menskunde van TNO te Soesterberg, de Utermöhlen Stichting opgericht. De stichting heeft tot doel het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Ménière en het gebruik van de Utermöhlen-richtlijn, te bevorderen.

Adviseur

Dokter Vente heeft een aantal jaren als adviseur voor verschillende patiëntenverenigingen gewerkt, zoals voor de Vereniging van Ménière-Patiënten in België. Tevens is hij voorzitter geweest van de Nederlandse Stichting voor Ménière Patiënten.

Dokter Vente is verbonden aan de volgende groepen:

Spreker

Dokter Vente verzorgt vaak lezingen over de ziekte van Ménière of hoofdpijn.

Wilt u dokter Vente vragen voor een lezing? Neem contact met ons op.

contact                 

  • 16 jaar geen last van duizeligheid

    In januari 1995 is bij mij de ziekte van Ménière geconstateerd. Medicijnen hielpen niet. In hetzelfde jaar heeft Dr. Vente mij een Utermöhlen prismabril aangemeten en daarna heb ik bijna 16 jaar (en 4 controles) geen last meer gehad van duizeligheid!

  • Onze dochter is een stuk vrolijker geworden

    Op basis van verschillende leestests, en uw onderbouwing voor “de prismabril van Utermöhlen”, heeft mijn dochter op school meer tijd gekregen voor het maken van proefwerken en repetities. Dit is een succes, omdat ze deze toetsen nu af kan maken binnen de ruimere tijd en zo kan laten zien wat ze weet.

  • De prismabril maakt het wat rustiger

    Onlangs heeft u onze zoon gezien vanwege hoofdpijn en duizeligheidsklachten. U heeft toen geconstateerd dat hij niet de ziekte van Ménière heeft. U heeft een recept voor een prismabril geschreven waarmee hij zijn zicht kan optimaliseren. Daarmee spaart hij zijn energie en verlaagt zo de druk op nog meer hoofdpijn.